Наташа Рогић: Штрумпфови забржи опоравак дјеце

Милијана Латиновић
Наташа Рогић: Штрумпфови забржи опоравак дјеце

Омиљени ликови из цртаних филмова, Штрумпфови и принцезе, од сада красе зидове Одјељења педијатрије Универзитетске болнице - Клинички центар Бањалука.

Бањалучанка Наташа Рогић одлучила је да узме кист и боје и свој таленат и љубав према сликарству подијели са малишанима који бораве на Одјељењу педијатрије и да им, како каже, унесе мало радости и боја у болничке просторије.

- Ово је мој поклон Универзитетској болници - Клинички центар Бањалука, мој начин да помогнем дјеци и измамим им осмијехе на лица - испричала је Рогићева.

Додала је да је идеја да ослика зидове дошла сама од себе.

- Неколико пута сам била у посјети на овом одјељењу и зидови су ми се учинили пусти, без иједне слике или било чега што би дјеци уљепшало боравак у болници - рекла је Рогићева.

Нагласила је да су дјечији осмијеси и топли погледи на слике у ствари најбољи доказ да је њена одлука исправна.

- Док сам сликала једна дјевојчица је замолила докторе да је пусте да изађе из собе како би видјела шта ја то радим. Одушевљење на њеном лицу довољан ми је мотив да свака наредна слика буде још боља - додала је Рогићева.

Како каже, за слику коју чини један лик из цртаног филма треба неких сат времена, док оне мало компликованије слике захтијевају више времена и труда.

- Почела сам да радим у понедјељак и до сада сам урадила три слике, а у складу са мојим могућностима, потрудићу се да урадим што више - рекла је Рогићева.

Тренутно осликава зидове у чекаоници на првом спрату болнице.

- Планирам да у наредних неколико дана осликам и чекаоницу на другом спрату те степениште између првог и другог спрата - казала је Рогићева и додала да би свака чекаоница требало да има десетак слика живих боја и са препознатљивим ликовима. Поред осликавања зидова, ради слике на платну, са уљем и акрилом.

Сликовница

Наташа Рогић рођена је 1984. године у Бањалуци. По струци је дипломирани психолог, а сликарством се бави активно од 15. године. Поред тога, бави се писањем и тренутно припрема једну дјечију сликовницу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана