Настављена традиција Творнице обуће “Бема”: И ове године узгајају поврће за исхрану радника

Г.С.
Настављена традиција Творнице обуће “Бема”: И ове године узгајају поврће за исхрану радника

БАЊАЛУКА - Творница обуће “Бема” и ове године, по 12. пут, у пластеницима у кругу фабрике завршила је припреме за садњу поврћа, односно паприка и парадајза, за потребе својих радника у ресторану у склопу ове фабрике и тако и на овај начин показала бригу за квалитетну исхрану запослених.

Технички директор “Беме” Маринко Умичевић рекао је да се ова садња у пластеницима у кругу фабрике показала као врло корисна и ренталбилна гдје обављају органски узгој паприке и парадајза.

- Истовремено, нудимо и изазов радницима “Беме”, под мотом “мотику у руке и радите за себе”. Наиме, “Бема” откупљује вишак производа преко 300 килограма од својих радника. Прошле године се само једна радница одазвала и од ње смо откупили пет тона кромпира - рекао је Умичевић.

Он је изразио наду да ће и Градска управа, са Центром за село и ове године подијелити пакете сјеменских производа и ђубрива становништву које би се посветило узгоју хране у својим баштама, у доба пандемије.

- Додуше, још нема ни најаве, али надамо се да ће нови градоначелник наставити активности из прошлих година и ове године наставити акцију “Мотику у руку, нахранимо Бањалуку” - рекао је Умичевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана