Настављена сједница Скупштине града, Нинковић тражио од Кресојевића да оде, па му дозволио да остане

Ј. Са.
Foto: Град Бањалука

БАЊАЛУКА – У Бањалуци је настављена 23. сједница Скупштине града, а на усвојеном дневном реду је извјештај бањалучког предузећа “Водовод” за прошлу годину, као и овогодишњи план пословања.

Према усвојеном дневном реду одборници би требало да расправљају и о извјештајима о пословању предузећа “Топлане” и “Чистоћа” за прошлу годину, те финансијском извјештају о пословању бањалучког Завода за изградњу за 2022. годину, као и информацији о поскупљењу паркинга у Бањалуци.

Одборници су на ранијем засједању апсолвирали и гласали за 37 тачака дневног реда, од којих девет није добило подршку.

Сједници присуствује и градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, а појавио се и градски менаџер Бојан Кресојевић, за кога је предсједник градске Скупштине Љубо Нинковић рекао да нема одобрење да присуствује засједањима, замоливши га да напусти скупштинску салу.
Нинковић је појаснио да Кресојевић по пословнику нема овлашћења да присуствује сједници.

-Право да присуствују сједницама градског парламента имају замјеници градоначелника и начелници одјељења у Градској управи у самом одсуству градоначелника – рекао је Нинковић.

Он је замолио Кресојевића да напусти скупштинску салу, те тражио да се Кресојевић изјасни о насталој ситуацији, јер је у питању кршење пословника.

Кресојевић није желио да се изјасни.

Нинковић је тражио да се о повреди пословника изјасне одборници, након чега је дата пауза од 10 минута.Након паузе, Нинковић је донио одлуку да Кресојевић ипак може остати на сједници, али без учешћа у раду сједнице.

Скупштинско засједање требало је да буде настављено јуче, али је Нинковић, због недостатка кворума, сједницу одгодио за сутра, након чега је убрзо одржан састанак шефова клубова одборника и градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића на којем је договорено да сједница ипак буде данас. 

Бојан Кресојевић рекао је да није желио да увриједи одборнике СНСД-а када је јуче рекао да нико од њих не ради свој посао.

-Извињавам се свима, није ми била намјера да било кога увриједим – рекао је Кресојевић.

Вршилац дужности директора „Водовода” Предраг Дудуковић у наставку сједнице отворио је тачку о пословању бањалучког предузећа.

-Резултати у прошлој години су видљиви, имајући у виду да је урађено 30 одсто више прикључака на водоводну мрежу. Урађено је 11 одсто више кварова на цјевоводу и пет одсто више кварова у шахтовима, те је извршено 13 одсто више бетонирања – рекао је Дудуковић.

Према његовим ријечима, образлажући годишњи извјештај за 2022. годину, рекао је да је остварен позитиван финансијски резултат, као и да су смањење обавезе и остварена добит од 250.000 КМ.

Одборник Народног покрета „Бањалука зове” Саша Лазић сматра да је важније расправљати о прекомјерном броју запослених у градским предузећима, него о прошлогодишњим извјештајима.

Одборник СНСД-а Зоран Поповић одговорио је Лазићу да је тачан број запослених 345 запослених, закључно са 31. августом 2021. године, те је до данас накнадно примљено 78 људи. -Како је могуће да је поред ових података у извјештај стављено да је смањена фактурисана вода која је потрошена – запитао се Поповић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана