Настављена контрола у бањалучком „Водоводу“

СРНА
Настављена контрола у бањалучком „Водоводу“

БАЊАЛУКА - Инспекција рада данас је вршила контролу у бањалучком предузећу "Водовод", како би био утврђен стваран узрок неправилности које се односе на рад техничке службе у овом предузећу, речено је Срни у Инспекторату Српске.

Циљ је да се утврди да ли је проблем у недостатку адекватних и квалификованих радника за рад техничке службе или је ријеч о пропустима руководећих структура, које не реагују благовремено на актуелне проблеме, нити настоје да их својим радом превенирају.

Имајући у виду обим контроле, из Инспектората су додали да ће она бити настављена у току ове седмице, након чега ће јавност бити упозната о комплетној информацији.

"С обзиром на тренутне временске услове, као и то да је на снази црвено упозорење на екстремно високу температуру, неприхватљиво је да `Водовод`, као јавно предузеће чији је основни задатак снабдијевање грађана водом за пиће, својим игнорисањем проблема на мрежи доводи у питање егзистенцију грађана и њихових домаћинстава", сматрају у Инспекторату.

Из Инспектората су подсјетили да је Републичка водна инспекција јуче извршила ванредну контролу у бањалучком "Водоводу", након великог броја кварова на водоводној мрежи који су довели до несташице воде у неколико насеља на подручју града Бањалука, те утврдила бројне неправилности које се односе на рад техничке службе.

"Трагом информације да је са одређеним бројем радника закључен уговор о раду супротно закону, извршиће се провјера њиховог радно-правног статуса, а већ су утврђене и знатне неправилности у смислу радног ангажовања лица које испуњава услове за одлазак у пензију", наведено је у саопштењу.

Инспекторат Републике Српске ће у складу са својим надлежностима предузети све расположиве мјере како би се заштитио јавни интерес грађана, а то је и основно људско право на питку и чисту воду

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана