Настављена градња главне саобраћајнице у Куљанима: Асфалтирањем смањују тензије

Јана Кезић
Настављена градња главне саобраћајнице у Куљанима: Асфалтирањем смањују тензије

БАЊАЛУКА - Реконструкцијом дијела пута од Дванаесте куљанске улице до раскрснице са Седмом куљанском улицом у дужини од 400 метара, градске власти желе да умире мјештане, који су веома љути и желе да обуставе саобраћај због незавршених радова у Првој куљанској улици.

Рекао је ово за “Глас Српске” предсједник мјесне заједнице Куљани Јовица Томић. Објаснио је да обнова главне саобраћајнице траје више од годину, а рок за крај извођења је био фебруар или март ове године.

- Ситуација није таква каквом се представља. На крају је урађено само 40 одсто и то све у првом и посљедњем дијелу улице, док је средњи дио, који је најбитнији, прескочен. Нема чак ни назнака када ће почети радови у овом дијелу, јер очигледно нису успјели ријешити имовинско-правне односе са власницима парцела - казао је Томић.

Сада се, како прича, одједном јавило алтернативно рјешење.

- Зар није логично да прво наставе дионицу која је рађена и која је требало да буде завршена, а не да послове преусмјере на нови дио - казао је Томић и додао да га све то асоцира на потез без плана и распореда. 

Он се прибојава да нису ријешени имовинско-правни односи ни за 400 метара дионице коју сада праве.

-  Ако јесу ријешени, то је онда одлично и то је добар потез ако ће радови бити завршени у најскоријем временском року. Много ће нам значити та дионица са тротоарима, јер тим путем дјеца иду у школу - казао је Томић. 

Да су нови радови почели у насељу, како каже, чуо је из медија.

- То говори какву сарадњу имамо са Градском управом. Они дођу и поставе таблу да радови почињу, а предсједник мјесне заједнице не зна на којој дионици се радови изводе - казао  је Томић. 

Он је казао да представници града и Савјет МЗ немају исте приоритете.

- Ми у приоритетима можемо навести шта хоћемо, али они упорно раде нешто десето. Ако је тако, нека нам бар јаве када крену нешто радити - казао је Томић.

Међу приоритетима су, како каже, навели и градњу канализационе мреже у више дијелова.

- Свјесни смо да је то велики пројекат и да се то не може преко ноћи урадити, али и тај дио што је требало да ураде и прикопчају 150 домаћинстава, они су прикопчали само око 40-50 и то након што смо позвали медије - казао је Томић и додао да насип за макадамске путеве нису добили већ три године.

Са друге стране, градоначелник Драшко Станивуковић је у петак објавио да је у току реконструкција дионице од Дванаесте куљанске улице до раскрснице са Седмом куљанском улицом у дужини од 400 метара.

- Пројекат обухвата и наставак реконструкције постојећег водовода, изградњу недостајуће оборинске канализације, као и изградњу обостраног тротоара. По завршетку овог значајног пројекта Куљани ће добити модерну саобраћајницу са двије коловозне траке, тротоаре и комплетну подземну и надземну пратећу инфраструктуру у дужини од 1,6 километара - истакао је Станивуковић и додао да је кроз различите пројекте у насеље Куљане уложено више од  пет милиона марака.

Неиспуњено обећање

Јовица Томић каже да је највећи проблем што представници града нису испунили обећање да ће бити изграђено игралиште.

- Отворен је први јавни вртић у Куљанима и јуну је требало да изграде дјечије игралиште, међутим нису то урадили и представницима вртића се нису јавили скоро пола године  - казао је Томић. 

Истакао је да је ружно што дјеци ускраћују игралиште.

- Политички потези су на све стране, као и бомбастични наслови, попут тога да је уложено пет милиона у Куљане, а то су све неки њихови виртуелни милиони и ништа друго - рекао је Томић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана