Наставља се испорука бесплатних уџбеника школама

Срна
Наставља се испорука бесплатних уџбеника школама

БАЊАЛУКА - Испорука уџбеника за основне школе, чију набавку финансира град Бањалука, наставља се наредне седмице, саопштено је из Градске управе.

Према плану који је усаглашен са Заводом за уџбенике и наставна средства и Активом директора бањалучких основних школа, у четвртак, 12. августа, уџбеници ће бити допремљени у основне школе “Петар Кочић”, “Младен Стојановић” и “Мирослав Антић”.

Дан касније, у петак, 13. августа, контигент уџбеника стићи ће у шест школа - “Георги Стојков Раковски”, “Иво Андрић”, “Алекса Шантић”, “Доситеј Обрадовић”, “Јован Дучић” и “Иван Горан Ковачић”.

За 16. август планирано је да комплети уџбеника буду дистрибуисани школама “Милош Црњански”, “Петар Петровић Његош”, “Свети Сава”, “Јован Јовановић Змај” и “Борисав Станковић”.

Испорука ће бити завршена 19. августа, када ће уџбеници стићи и у преостале школе - “Бранко Ћопић”, “Вук Стефановић Караџић”, “Десанка Максимовић”, “Станко Ракита”, “Бранислав Нушић”, “Милан Ракић”, “Свети Ћирило и Методије”, “Војислав Илић” и “Милутин Бојић”.

Из Градске управе Бањалука истичу да ће школе даље организовати расподјелу уџбеника ученицима и о томе обавијестити родитеље, односно своје ђаке.

Према посљедњим информацијама из школа, највјероватније ће ученици првог дана школе добити своје уџбенике, изузев најбројније градске школе “Бранко Радичевић”, која је најавила да ће са подјелом уџбеника почети и раније због великог броја ђака.

Град Бањалука, први пут у историји, обезбиједио је бесплатне уџбенике за основце са подручја Бањалуке.

Овим програмом биће обухваћено 11.500 ученика, а град је за ове намјене обезбиједио 1,5 милиона КМ.

Први уџбеници су испоручени у уторак, 3. августа, основним школама “Бранко Радичевић”, “Јован Цвијић” и “Ђура Јакшић”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана