Наставак вакцинације на велесајму без заказивања

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - На Бањалучком велесајму данас је настављена вакцинација против вируса корона без претходног заказивања, а у организацији бањалучког Дома здравља.

Имунизација се данас, трећег дана такозваних Отворених врата, односно вакцинације без претходног заказивања, одвија првом дозом „фајзера“ и „астра зенеке“, а одзив становника је и даље велики.

Из Дома здравља речено је Срни да је на вакциналном пункту на Бањалучком велесајму јуче вакцинисано укупно 746 лица, од којих првом дозом „спутњика ве“ 147, а „астра зенеком“ 11 лица, док је ревакцинисано другом дозом „синофарма“ 577, „спутњиком ве“ седам, „синоваком“ једно, а „астра зенеком“ три лица.

У понедјељак, 9. августа, укупно је вакцинисано 888 лица, од којих је вакцинисано првом дозом вакцине „фајзер“ 564, а „астра зенеком“ једно лице, док је ревакцинисано другом дозом „синофарма“ 319, а „астра зенеком“ четворо лица.

Према ранијем распореду, у четвртак и петак на Бањалучком велесајму неће бити организована „Отворена врата“ за вакцинацију првом дозом, већ се вршити ревакцинација становништва уз претходно позивање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана