Наставак сједнице Скупштине града отказан, стигло само неколико одборника

Јасмина Салопек
Наставак сједнице Скупштине града отказан, стигло само неколико одборника

БАЊАЛУКА – Наставак ванредне сједнице Скупштине града Бањалука који је требало да се одржи отказан је.

Ванредну Скупштину града јуче је прекинуo предсједник Скупштине града Љубо Нинковић. Jутрос ју је покушао наставити потпредсједник градског парламента Саша Чудић, али како није било кворума, одгодио ју је и упитно је када ће бити настављена. Градоначелник Драшко Станивуковић разочаран што се одборници нису одазвали, рекао је да је већ познато да ово није први пут да они раде шта хоће и како хоће.

- Доста неких тема јуче је покренуто и био је врло изазован дан, трајао је дуго, а на крају и даље ништа није ријешено - рекао је Станивуковић.

Захвалио је свим одборницима који су подржали то да се ријеши питање туђе његе и помоћи, питање плата у Градској управи.

-Данас је пуштено и 50 одсто заосталих средстав за туђу његу и помоћ за новомбар родитељима и старатељима дјеце са потешкоћама у развоју - рекао је Станивуковић то и додао да се то иначе исплаћује до 15 децембра, али су имали потешкоћа због чега све касни.

-Извињавам се родитељима и свима њима који су чекали. Једноставно, није било сједнице није било политичке воље да било шта буде ријешено - казао је он.У скупштинској сали су били само шеф клуба одборника СНСД-а Драгослав Топић, градоначелник Бањалука Драшко Станивуковић, те неколико одборника, мађу којима Смиљана Бабић Моравац из ПДП-а.

 Скупштини града Бањалука почела је јуче расправу о ребалансу буџета за 2023. годину, након што су одборници на ванредној сједници усвојили Приједлог одлуке о реалокацији буџетских средстава у јавним установама.

Градоначелник Драшко Станивуковић поручио је да је реалокацијом ријешен ипак само један дио изазова са којим се Бања Лука суочавала у протеклом периоду, те је још једном напоменуо да је потребно усвојити и ребаланс буџета за 2023. годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана