Наставак програма у Стричићима, ово је распоред

Срна
Наставак програма у Стричићима, ово је распоред

БАЊАЛУКА - У Стричићима код Бањалуке данас ће бити настављен програм 59. "Кочићевог збора" којем ће присуствовати руководство Републике Српске.

Културно-умјетнички програм "Снага јединства" почеће у 11.00 часова код Основне школе "Петар Кочић", а присуствоваће му предсједник Републике Српске Милорад Додик, премијер Радован Вишковић и предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић.

Претходно ће у цркви Успенија Пресвете Богородице у Стричићима у 9.00 часова бити служена литургија и помен Петру Кочићу и његовом оцу Герасиму, којем ће присуствовати Вишковић.

Код Споменика погинулим борцима у 10.30 часова биће служен помен јунацима отаџбине, којем ће присуствовати Вишковић и предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић.

Након помена, Вишковић и Стевандић положиће вијенац на Споменика погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата.

Програм 59. "Кочићевог збора" одржава се од 22. до 25. августа у Београду, Бањалуци и Стричићима под покровитељством предсједника Републике и Владе Републике Српске.

У Народном позоришту Републике Српске у Бањалуци синоћ је одржана свечана академија на којој је српском пјеснику Матији Бећковићу уручена "Кочићева награда" за 2024. годину.

Награда "Змијањче" додијељена је ученици деветог разреда Основне школе "Доситеј Обрадовић" из Приједора Тамара Билбија за пјесму "Моја Република Српска".

"Кочићев збор" свечано је отворен у петак у бањалучком Парку Петар Кочић, док је четвородневна манифестација почела дан раније у Београду, гдје су положени вијенци и цвијећа на гроб и споменик Петру Кочићу, те одржано књижевно вече "Змијање у Београду, Српска у Србији".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана