Напредује изградња водоводне мреже

Г.С.
Напредује изградња водоводне мреже

БАЊАЛУКА - Дугогодишњи проблем водоснабдијевања Доњих Кола требало би да буде ријешен овог љета да би мјештани у овом дијелу нашег града коначно добили воду.


Поручио је ово овлашћени потписник у Одјељењу за комуналне послове Бориша Мандић, говорећи о пројектима водоснабдијевања који се финансирају кредитним средствима ЕБРД-а.

Истакавши да, иако је пројекат изградње водовода у Доњим Колима један од највећих, водоводна мрежа се гради и у другим селима на платоу Мањаче, у селу Рацуне, али и у Горњим Пријечанима.

Мандић је додао да се питање водоснабдијевања рјешава и у Верићима, Бронзаном Мајдану, Драгочају, Трапистима, Јагарама и Голешима, као и да су у току радови на изградњи канализације у насељима Лауш, Побрђе и Куљани.

- Имамо добру сарадњу са извођачима, користимо повољне временске услове па нисмо прекидали радове иако је зимски период, тако да је динамика извођења радова задовољавајућа - рекао је он.

Мандић је подсјетио да је пројекат “Вода 1” завршен у потпуности, “Вода 2” око 50% док је реализација пројекта ”Вода 3”, кроз који ће бити ријешене најкритичнија насеља, почела прошле године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана