„Напредак“ организовао хуманитарну акцију

ГС
„Напредак“ организовао хуманитарну акцију

БАЊАЛУКА – Бањалучка подружница Хрватског културног друштва (ХКД) „Напредак“, уз помоћ пријатеља из удружења Међународни форум солидарности- Еmmaus и новчаних средстава која су требала бити утрошена на организацију културних догађаја у граду на Врбасу, обезбиједила je хуманитарну помоћ за најугроженије и најрањивије категорије друштва.

„Напредак“ је  због немогућности одржавања културних догађаја средства преусмјериио и организовао хуманитарну акцију, показујући како се у кризним временима може позитивно и хумано дјеловати.

- Ови људи су овисни о туђој бризи и помоћи свакодневно, а што је нарочито изражено у кризним ситуацијама попут ове коју је изазвала пандемија Ковида-19 кад смо сви погођени и заокупљени новонасталом ситуацијом - истакла је предјсједница бањалучке подружнице ХКД „Напредак“ Ружица Шеварика те додала да је логичан слијед био да се подружница солидаризује и помогне онима којима је то најпотребније.

Додала је да је „Напредак“ увијек имао капацитет за емпатију и солидарност што су примарни и темељи друштва.

- Ми само слиједимо примјер. Прошле седмице је подијељено 25 пакета онима којима је најпотребније, а ове седмице настављамо  с дијељењем исте количине. Захваљујем се Исмиру Потуровићу  из Муфтијства бањалучког који је посредовао да дођемо до пријатеља из Еmmausа - додала је Шеварика. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана