Наљепнице предуслов за већи број такси возила

М. В.
Наљепнице предуслов за већи број такси возила

БАЊАЛУКА - Новом одлуком о такси превозу на подручју града усвојеној на 20. сједници Скупштине града предвиђено је да послије 31. марта, рока за преузимање наљепница, види колико такси возила неће обављати дјелатност у складу са прописима и да тај број буде надокнађен.

Тако ће бити ријешен проблем недовољног броја такси возила у граду, који ће за ову годину бити допуњаван у складу са бројем преузетих наљепница, које су основ за рад такси превозника на подручју града.

Међутим, на основу сарадње са самим такси превозницима, као и непосредним истраживањем утврђено је да у протеклој години 13 лица није преузело евиденционе наљепнице.

- Да би био осигуран и подигнут квалитет обављања такси дјелатности у граду, неопходно је да сва предвиђена возила заиста и буду на располагању грађанима - рекли су из Градске управе.

Посљедњи закључак којим је утврђен максималан број такси превозника у Бањалуци донесен је још 2005. године, а дефинисан је максималан број од 265 возила. Број такси возила је актуелан и данас, с обзиром на то да је и наведени закључак на снази.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана