Након двије деценије чекања: У свом дому 120 борачких породица

Катарина Шапоња
Након двије деценије чекања: У свом дому 120 борачких породица

Градоначелник Драшко Станивуковић уручио је рјешења о употребној дозволи за 120 породица које живе у стамбеним борачким зградама у улици Пољског партизанског батаљона у Трапистима.

Они су на ово чекали готово двије деценије, а први човјек града је поручио да је њихова агонија завршена.

- Станари борачких зграда у Трапистима су бивши радници “Чајавца”, удовице и дјеца погинулих бораца, ратни војни инвалиди и ветерани Војске Републике Српске, који скоро двије деценије живе у згради која није имала употребну дозволу. Они су добили стан, а нису имали папире. У реду је једна, двије године чекања, али они су скоро 20 у овим зградама живјели без папира да је то њихова кућа, њихов дом. То је тужно, јер неки и нису дочекали тај дан, да знају да је то њихово, а многи су живјели у страху. За овај проблем нико није имао слуха - рекао је Станивуковић.

Како је додао, дошао је међу ове људе са жељом да им ријеши највећи проблем, али и да за Траписте ураде највише.

Један од станара Мирко Деровић захвалио је Градској управи на уложеном труду нагласивши како је њихов проблем коначно ријешен.

Уговоре су потписали прије 18 година, давне 2003. године, а у станове ушли 2009. године, када су већ увелико прошли сви уговорени рокови.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана