Након 83. године двоглави орао враћен на Бански двор

ГС
Foto: А. Чавић

БАЊАЛУКА- Двоглави орао је након 83. године враћен на зграду Банског двора, а оно што је посебно јесте што је то учињено баш данас на Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

Поручио је ово градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, који је том приликом подсјетио да је након година окупације, терора и намјере усташке руке да нас овдје не буде, скинут двоглави орао са најпознатијег здања нашег града.

– Упркос свему данас смо га вратили и он поносно стоји као симбол нашег отпора и истрајности. Уз националну заставу и јединство као нашу насушну обавезу, враћање двоглавог орла доказ је да ни један терор нити било која сила не могу угасити љубав према отаџбини и слободи – истакао је Станивуковић.

Такође је додао да двоглави орао, заједно са новоизграђеним споменицима – Централним спомен-обиљежјем и споменицима Кулину бану и Твртку I Котроманићу, јасно свједочи о нашој дугој историји на овим просторима као и вјечности оних који су положили своје животе за слободу нашег народа.

– Данас, када поносно стоји високо на Банском двору, знамо да је ово више од обнављања једног споменика — ово је враћање коријенима наше светородне династије Немањића и нашем идентитету, ово је обнављање симбола нашег народа! Нека нам је срећан данашњи празник, Дан српског јединства, слободе и националне заставе! – закључио је градончелник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана