Највише пацијената од 21 до 24 часа

В. П.
Највише пацијената од 21 до 24 часа

Бањалука - У ноћној смјени Службе хитне медицинске помоћи ради пет љекара а највећи број пацијената је у периоду од 21 до 24 часа. С обзиром на то да те гужве не трају цијелу смјену за сада није потребно повећавати број доктора који дежурају.

Изјавила је то начелница ове службе Нада Бањац и додала да се то дешава углавном због пацијената који објективно нису хитни случајеви.

- Они дођу у Хитну помоћ а могу бити збринути и у амбуланти породичне медицине - казала је Бањац. 

Додала је да је у претходном периоду у вечерњим часовима било више пацијената који су се јављали због тегоба насталих због високих температура ваздуха али да нису сви били хитни.

- У свим случајевима одређује се прво степен хитности, а то подразумијева да су неки пацијенти морали да причекају на преглед док љекари збрину хитне пацијенте - навела је Бањац.
Казала је да се нису сви пацијенти јављали због лошег здравственог стања проузрокованог високим температурама.

- Било је и срчаних болесника са боловима у грудном кошу, промјенама крвног притиска те поремећајима срчаног ритма.  Ту су и неуролошки пацијенти, односно они са можданим ударом, епилепсијом, кризом свијести, главобољама и слично.  Није мали број оних који имају абдоминалне тегобе са симптомима повраћања те проливом, разне повреде и алергијске реакције на уједе инсеката - навела је Бањац.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана