Највеће интересовање за врбаску ласту

Д. С.
Највеће интересовање за врбаску ласту

Бањалука - Традиционална манифестација "Љето на Врбасу" почиње у недјељу, 12. јула скоковима са Градског моста у 17 часова. До 19. јула када се завршава љубитеље спортова на води, кулинарских специјалитета очекује богат програм.

Како су објаснили у Туристичкој организацији града, која је организатор ове 62. манифестације, популарну "врбаску ласту" скакаће више од 20 такмичара из Београда, Крагујевца, Ужица, Коњица, Мостара, Зенице, Сарајева и Бањалуке.

- Истог дана, али нешто мало раније на плажи Зелена, испод тврђаве Кастел, биће одржана "Котлићијада" - рекли су у ТОБЛ-у.

Додали су да ће најмлађи учесници "Љета на Врбасу" имати прилику да своје знање и умијеће у фудбалу на пијеску, баскету и одбојци покажу 16, 17. и 18. јула.

- Субота, 18. јул планирана је и за регионални турнир ветерана у ватерполу, а уз учешће клубова из Бањалуке, Београда, Херцег Новог и Сарајева на ријеци Врбас код Градског моста - нагласили су у ТОБЛ-у.

Посљедњи дан манифестације резервисан је за такмичење кајакаша и дајакаша, избор најљепшег дајака, рефтинг регату, наступ ронилаца и спасилаца ронилачких клубова "БУК",  "Аргонаут" и "Пелагос" и такмичење у спортском риболову.

- Свим учесницима манифестације ће бити додијељене награде и признања - подсјетили су у ТОБЛ-у.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана