Најуређеније двориште Мирка Агића

Данијела Стоканић
Најуређеније двориште Мирка Агића

Бањалука - Награду за најуређеније двориште у традиционалној акцији "Бирамо најуређеније" добио је Мирко Агић из улице Млађе Ћусића, док је награда за најуређенији балкон отишла у руке Живки Гогић из улице Радослава Лакића.

Награде и признања учесницима, међу којима су били и представници најуређенијег простора у категорији ЗЕВ у улици Илије Гарашанина 8а, те у категорији најуређнијег школског дворишта из ОШ "Иво Андрић", јуче је уручио градоначелник Слободан Гаврановић.

Он је рекао да акција, која је трајала од 25. априла до 20. јуна, представља једну врсту исказивања одговорности према својој околини и животном простору.

- Сви који су учествовали у акцији заслужују похвале. Град њиховом заслугом изгледа љепши и уређенији - рекао је Гаврановић. Фонд награда у акцији био је 5.000 марака, а вриједност појединачних награда од 250 до 1.000 марака.

Двориште Мирка Агића специфично је по Титовој пећини у малом, планини Шатор и етно-кући.

- Уредио сам га због сјећања на Дрвар. Радим у дворишту стално, по два сата дневно - рекао је власник најљепшег дворишта.

Представник најуређенијег простора у категорији ЗЕВ у улици Илије Гарашанина 8а Нада Богојевић рекла је да сви станари зграде учествују у уређењу.

- Очекујем да ће и млађа популација, препознавши труд старијих станара наставити посао уређења животног простора - казала је Богојевићева.

Директор ОШ "Иво Андрић" Жељка Опачић казала је да је ова школа освојила награду захваљујући великој љубави коју према уређењу простора гаје њени ученици.

- У нашој школи дјелује и еколошка секција. Поред тога, ученици ове школе, прошле године, били су и најуспјешнији у акцији сакупљања старог папира - додала је Опачићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана