Најмлађи цртали и писали о свом граду

Г.С.
Најмлађи цртали и писали о свом граду

БАЊАЛУКА - Поводом Дана града јуче је у Дому омладине отворена изложба ученичких и радова малишана из вртића, те уручене награде оним чији су ликовни и литерарни радови о теми “Мој град” оцијењени као најбољи.

Награђен је колективни рад вртића “Звончица” из Врбање, који су добили и позивницу вртића из пријатељског града Сремска Митровица да их посјете на “Дечијој бећаријади”.

Ове године за најбољи литерарни рад проглашен је рад Марије Гаврић, ученице петог разреда Основне школе “Алекса Шантић”. На другом мјесту је литерарни рад Исака Бећирбашића из ОШ “Иво Андрић”, а треће мјесто је освојила Андреја Јунгић из ОШ “Алекса Шантић”. Награђени ученици за ликовне радове су: Катарина Јанковић из ОШ “Десанка Максимовић” - прво мјесто, Страхиња Гверо из ОШ “Бранислав Нушић” - друго мјесто и Алекса Рачић из ОШ “Свети Сава” - треће мјесто.

Пристигли радови свих ученика, који су учествовали у овом такмичењу, красиће изложбени простор Дома омладине наредних седам дана, а за најбоље радове из сваке категорије припремљене су пригодне новчане награде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана