Најмлађи Бањалучани обиљежили дјечију Нову годину

Срна
Најмлађи Бањалучани обиљежили дјечију Нову годину

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалука Игор Радојичић данас је честитао дјеци Нову годину на традиционалној свечаности на Тргу Крајине, пожеливши најмлађима срећно и мирно дјетињство, те да им власти обезбиједе добре школе и вртиће, као и добре услове за живот.

Он је навео да је у Бањалуци у току новогодишњи програм, подсјетивши да је синоћ у центру Бањалуке на Тргу Крајине неколико хиљада Бањалучана било на концерту Марије Шерифовић.

“Вјерујем да ће и вечерас када наступају Јелена Томашевић и жЦрвена јабукаж бити много раздраганих Бањалучана и наших гостију, а и сутра 1. јануара наравно када је на програму Александра Пријовић”, рекао је Радојичић новинарима.

Он је истакао да је протекла година година била успјешна за Бањалуку, поготово ако се узме у обзир да је било више послова и улагања него 2018. године.

“Имамо позитиван тренд што је изузетно значајно. Бањалука има успон по свим показатељима, повећан број запослених - више од 75.000 први пут. Параметри у трговини и у грађевинарству и у другим сегментима су растући, у јавним инвестицијама”, рекао је Радојичић.

Он је нагласио да уз све политичке турбуленције Бањалука, ипак, напредује, те навео да очекује у наредној години буде настављен тренд раста у свим параметрима.

Програм дјечије Нове године одржан је у “Зимској вароши” на Тргу Крајине, а почео је пјесмом у извођењу младог Бањалучанина Данила Милосављевића.

Књижевник за дјецу Јово Чулић казивао је поезију и разговарао са малишанима, након чега је услиједила представа “Дједа Мразова женидба”, коју је извело Градско позориште Јазавац и наступ ђурђевданске звјездице Елене Кесић из Бањалуке.

Дочек дјечије Нове 2020. године уприличен је, као и ранијих година, уз Дједа Мраза, свечано одбројавање и пуштањем стотину шарених балона.

Бањалучани и туристи имају прилику да посјете “Зимску варош” на Тргу Крајине, која нуди богат туристички и гастрономски садржај, као и дјечији програм уз велико клизалиште.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана