Најљепше успомене носе из школских клупа

Ј. П.
Најљепше успомене носе из школских клупа

Бањалука - Бивши ученици четвртог један Учитељске школе, из генерације 1962/1966, састали су се протеклог викенда да прославе пола вијека откако су напустили школске клупе. На ђачки састанак уприличен након 50 година дошло је њих деветоро.

Дружењем које је организовано у ресторану "Монограм" евоцирали су сјећања на дане младости. Више се нису распитивали као ранијих година гдје ко ради већ како ко проводи пензионерске дане.

На састанку "златног разреда", који је три године заредом био најбоље одјељење у школи, био је и Славко Малешевић. Каже да су емоције при сусрету са старим другарима неописиве.

- Најљепше су успомене из школских клупа. Узбуђењу и срећи није било краја што смо поново на окупу. До почетка рата смо се сусретали сваке године, а код разредног старјешине Живка Мастила, којем и дугујемо сав успјех, прослављали смо Нову годину. На 50 година матуре дошла су и двојица колега које нисмо видјели управо од матуре - рекао је Малешевић.

Каже да је већина ових ђака наставила студије, док су остали постали учитељи у неким од школа.

- О нама, као најбољем одјељењу бањалучке регије, писали су тадашњи листови попут "Ослобођења" и "Борбе". Многи од нас потекли су са села па смо имали нарочит мотив да успијемо, а већина нас је уписала и факултете. На овом сусрету смо се присјетили свега тога и за моменат поново вратили у дане ране младости - испричао је Малешевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана