Најљепше двориште у Бањалуци Радмиле Дамјановић

Весна Поповић
Најљепше двориште у Бањалуци Радмиле Дамјановић

Бањалука - Најљепша дворишта на подручју града имају Радмила Дамјановић из улице Момчила Поповића и Основна школа "Бранко Ћопић" у Борику. Тако је одлучио жири у традиционалној акцији Градске управе "Бирамо најуређеније".

Градоначелник Слободан Гаврановић јуче је најуспјешнијим уручио награде, а у 14. манифестацији бирани су најуређеније двориште, школско двориште, простор у стамбеним зградама и најљепши балкон.

- Ово је само једна од наших акција којом желимо да уљепшамо наш град, а њен смисао је уређење сваког кутка. У прољеће имамо акцију уређења града, а ове године смо је почели из дворишта ОШ "Бранко Ћопић" и, ево, баш та школа је добила награду за најљепше школско двориште - додао је Гаврановић.

Власница најљепшег дворишта Радмила Дамјановић рекла је да јој је ова награда подстицај да и даље ради и труди се да њено двориште што боље изгледа.

- Седмично проведем три сата уређујући двориште. Драго ми је због прве награде, јер се нисам сама пријавила, већ је то учинио син без мог знања. Да изненађење буде потпуно, он ме је два дана прије доласка комисије обавијестио да ће доћи да погледају двориште - рекла је Дамјановићева која је као првопласирана освојила новчану награду од 400 КМ.

Друго мјесто припало је Дејану Ћетојевићу из улице Чарлија Чаплина, док је трећа била Динка Гајић из Первана.

Директор ОШ "Бранко Ћопић" Бранислава Пејашиновић  рекла је да је титула најљепшег школског дворишта резултат љубави и рада који су уложили ученици и запослени.

- Трудимо се да наше двориште буде уређено како би се сви у њему што љепше осјећали - казала је Пејашиновићева.

Када су у питању школска дворишта, Пољопривредна школа је заузела друго, а ОШ "Јован Цвијић" треће мјесто.

Власник најљепшег балкона је Мирко Агић из улице Млађе Ћусића, специјална награда за показани ентузијазам припала је ЗЕВ-у из улице Италијанског батаљона Матеоти, те Драгану Ђурђевићу за допринос у обнови дендрофонда у дворишту Пољопривредне школе.

Акција "Бирамо најуређеније" трајала је од 5. априла до 31. маја, а наградни фонд је био 3.000 КМ. Поред новчаних награда, власница најуређенијег дворишта је од компаније "Елта кабел" добила мобилни телефон, а ОШ "Бранко Ћопић" годину бесплатног коришћења интернета.

Кровни врт

Најуређенији простор стамбених зграда има Заједница етажних власника Царице Милице 38 и 40 у Обилићеву. Станари су направили кровни врт.

- Простор је био неискоришћен и на њему су се окупљали они који не живе у нашој згради и правили штету. Одлучили смо да искористимо овај простор да направимо мјесто у којем ће се станари моћи дружити - рекао је представник овог ЗЕВ-а Момчило Ивановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана