Најљепша манифестација у граду: Отворен Дјечији сајам у Бањалуци (ФОТО)

Д.Б.
Најљепша манифестација у граду: Отворен Дјечији сајам у Бањалуци (ФОТО)

БАЊАЛУКА- Бањалука је домаћин петог по реду Дјечијег сајма, који је и ове године донио разноврсне садржаје за дјецу и цијелу породицу.

Јубиларно пето издање ове манифестације свечано је отворио градоначелник Драшко Станивуковић, који је уједно искористио прилику да честита организаторима на успјешној организацији.

-Честитам организаторима на сјајној организацији. Драго ми је што је Град Бањалука већ пету годину за редом подржао ову већ традиционалну манифестацију, која је у потпуности посвећена дјеци кроз низ забавних и едукативних садржаја, али и мноштво производа за дјецу које се могу набавити по акцијским цијенама – истакао је Станивуковић.

Додао је да је заиста прекрасно да на једном мјесту имате све што је потребно једном дјетету и једној породици, те да ће Град и у будућности подржавати ову значајну манифестацију, јер су и све политике у својој суштини усмјерене на дјецу.

-Град Бањалука је све своје политике усмјерио ка стварању бољих услова за нашу дјецу.Све наше политике подршке од оне које се остварује при рођењу дјетета, до бесплатних грађевинских дозвола, бесплатних плацева, бесплатних уџбеника, субвенција за вртиће имају исти коријен – а то је дијете – истакао је градоначелник.

Осим тога он је навео да се посебна пажња према дјеци види и кроз низ спортских, културних и забавних манифестација у оквиру којих се увијек са великом пажњом припрема и посебан програм за наше најмлађе.

Представник компаније М:тел, Стефан Личина казао је да је ова друштвено-одговорна компанија поносна што већ годинама подржава Дјечији сајам.

-Поносни смо што годинама подржавамо овај догађај, који промовише заједништво и код наших најмлађих ствара осмијех на лицу, јер Дјечији сајам у Бањалуку увијек доноси радост и игру. За нашу компанију овај догађај ипак није само забава, већ прилика да његујемо и пријатељство, које ће засигурно трајати још дуги низ година – казао је Личина.

На дводневном сајму у дворани „Борик“ за најмлађе припремљени су посебни садржаји.

Како су казали организатори, уз велики број излагача који ће представити своје производе из области хране, хигијене и наравно свијета играчака, велики акценат ове године стављен је на учење и спортску активност дјеце која је неопходна за правилан развој малишана.

Улаз на Сајам је бесплатан, а врата Спортске дворане “Борик” отворена су за све посјетиоце од 10 до 18 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана