Најављено рјешење за бројне проблеме у улици Раде Радића: У плану обнова дијела пута

Александар Стојановић
Најављено рјешење за бројне проблеме у улици Раде Радића: У плану обнова дијела пута

БАЊАЛУКА - Оштећења, рупе на путу и улегнуће једног дијела асфалта на магистралном путу Бањалука - Челинац, у улици Раде Радића, велики су проблем за бројне возаче који свакодневно саобраћају овом улицом, али и за мјештане који живе у близини пута.

Из Савјета мјесне заједнице Врбања више пута су апеловали да је неопходна реконструкција или бар привремена санација пута. Како су казали, стање је сада већ толико лоше да је скоро немогуће нормално одвијање саобраћаја.

- Аутомобили који иду из правца Челинца морају стати и сачекати прилику да пређу у супротну траку како би заобишли рупу. Сваки прелазак преко тог дијела може бити штетан по аутомобил. Али дуж читаве улице стање није најбоље, асфалт је лош и дотрајао и неопходно је промијенити комплетну подлогу - казао је један од мјештана који није желио да му наводимо име.

Предсједник Савјета МЗ Врбања Душан Јањић каже да је прије неколико година у тој улици пукла канализација и да је пут од тада више пута крпљен те да су на одређеним дијеловима стављани нови слојеви асфалта.

- У питању је дуга улица и скоро цијелом дужином постоје оштећења, али ди­о у близини школе је најкритичнији. Становништво и комшије ме скоро свакодневно зову и ми смо се обраћали надлежним институцијама. Стање је посебно лоше јер је ово пут којим свакодневно пролази велики број аутомобила. Имамо обећање да ће тај проблем бити ријешен и надам се да ћемо у току ове године добити нови, бољи асфалт - истакао је Јањић.

Из “Путева РС”, који су надлежни за одржавање регионалних и магистралних путева, а којим припада и улица Раде Радића, кажу да је пројектну документацију за рехабилитацију магистралног пута Бањалука - Челинац урадио Институт за грађевинарство “ИГ”.

- По достављању коначне пројектне документације, “Путеви” ће покренути процедуру јавне набавке избора извођача радова, а након што она буде окончана, радови ће почети. Пројектом је предвиђена рехабилитација магистралног пута у дужини од једног километра кроз ово насеље - рекли су за “Глас Српске” из “Путева РС”.

 Тротоар

Као један од проблема мјештани Врбање истичу и лош квалитет тротоара дуж магистралног пута. На појединим дијеловима га уопште нема или су импровизоване стазе.

- Овдје имамо школу, продавнице и куће. Много је дјеце која иду у школу, а недостатак тротоара угрожава њихову безбједност. Надамо се да ће нам, поред новог асфалта, обезбиједити и тротоар - истичу мјештани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана