Награда "Владан Кос" шести пут додијељена ђаку генерације Економске школе

Александра Тодоровић
Foto: Дражен Поздеровић

Ученици генерације у Економској школи Анђела Благић у петак је уручена награда "Владан Кос", која се већ шести пут додјељује у знак сјећања на трагично преминулог Владана Коса, некадашњег ученика генерације ове школе.

Благићева је за "Глас Српске" рекла да је почаствована што је баш она ученик генерације и како се поноси наградом.

- За мене је ово велика част али и велика одговорност. Захвална сам професорима и наставницима из основне и средње школе који су се несебично трудили да нам пренесу знање - казала је Благићева.

Истакла је да је испочетка било напорно пратити наставу онлајн.

- Нисмо се могли дружити са другарима из школских клупа и нормално пратити наставу, али упркос свему, трудила сам се да то не утиче на мене и да остварим одличан успјех - каже Благићева.

Додала је да јој је идући корак уписивање Економског факултета, те да се нада да ће и тамо наставити да ниже одличне резултате.

Директорица Економске школе Соња Томаш Мискин казала је да је изузетно поносна што су матуранти и наставници, упркос тешкој ситуацији, присуством уприличили пријем поводом додјеле диплома.

- Веома сам поносна на ову генерацију, која је уједно и једна од најбољих коју је Економска школа имала. Додијелили смо награде најбољим од најбољих, који су кроз образовни процес показали одличне оцјене и примјерно владање - рекла је Мискинова и додала да су ђаци показали изузетну зрелост јер су због пандемије остали ускраћени за одлазак на екскурзију и свечану прославу матурске вечери.

Матурантима је пожељела срећу и успјех у даљем школовању.

Представник генерације којој је припадао трагично преминули Владан Кос, Милица Брђанин, истакла је да је ово шеста година да се најбољим ученицима додјељује награда у знак сјећања на њега.

- Ове године су нам се прикључили и другари из Друштва за управљање пензијским резервним фондом Бањалука и много смо им захвални на подршци - нагласила је Брђанинова. Потврдила је да нису одустали од идеје о оснивању фонда "Владан Кос", без обзира на пандемију.

- Надам се да ћемо се у будућности овим више бавити како бисмо подстакли и наградили младе нараштаје и очували вриједности које је и наш Владан његовао - рекла је Брђанинова.

Владан Кос је преминуо 2015. године у несрећи на базену у Еко-центру "Љекарице".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана