Награда “Владан Кос” пети пут додијељена ђаку генерације Економске школе: Петицама чувају сјећање на друга

Илијана Божић
Награда “Владан Кос” пети пут додијељена ђаку генерације Економске школе: Петицама чувају сјећање на друга

БАЊАЛУКА - Ученица генерације у Економској школи Милица Туторић јуче је примила награду “Владан Кос” коју су установили другови трагично преминулог Владана Коса, некадашњег ученика генерације ове школе.

Професорица Љиљана Зрнић каже да се ова награда додјељује пет година на иницијативу Владанових другова из генерације.

- Владан је био ђак своје генерације, али и добра особа, тако да је поређење с њим заиста поређење са најбољим. Био је изузетан ђак и студент, а био му је остао магистарски рад на Економском факултету. Био је и добар спортиста, риболовац и љубитељ музике, а прије свега изузетан човјек и пријатељ - рекла је Зрнићева.

Истакла је да многи Владанови пријатељи кажу да управо њему могу захвалити за успјехе у средњој школи и на факултету.

- Нама остаје само да гајимо успомену на њега и да његово име сачувамо од заборава. Важно је да истичемо добре особине које је Владан имао. Наша Милица заслужила је награду јер посједује све врлине одличног ђака и квалитетне особе - казала је Зрнићева.

Владанов пријатељ из школских клупа Данијел Тривић рекао је да је жеља свих Владанових другара да оснују фондацију под његовим именом која би помагала најбољим ученицима Економске школе.

Ученица генерације Милица Туторић казала је да се поноси наградом.

- Могу само да замислим какав је Владан Кос био човјек када је имао овакве пријатеље. Важно је учити, али је важно и бити пријатељ са онима са којима дијелимо средњошколске бриге и радости. Успјех је лијеп само онда када га имамо с ким подијелити и када се неко радује с нама - казала је Милица. 

Извршни директор Удружења економиста “SWOT” Саша Грабовац уручио је лаптоп награђеној ученици.

- Наше удружење годинама подржава најбоље ученике и студенте економских школа и факултета у РС. Желимо на тај начин да промовишемо праве вриједности и подржимо добре и вриједне ученике и студенте - казао је Грабовац.

Владан Кос преминуо је 2015. у несрећи на базену у Еко-центру “Љекарице”.

 Матуранти

Директорица Економске школе Соња Томаш-Мискин матурантима је пожељела срећу и успјех у даљем школовању и животу. Уручене су награде најбољим ученицима, а директорица је истакла да је поносна што на младим лицима види оптимизам.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана