На улицама Бањалуке 314 нових контејнера, зимска служба спремна за рад

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Град Бањалука, у сарадњи са Фондом за заштиту животне средине, набавио је 314 контејнера за одлагање кућног отпада који ће ових дана бити распоређени на више локација у граду, а вриједност ове набавке је 290.000 КМ.

Учешће града је 200.000 КМ, а Фонда за заштиту животне средине 90.000 КМ.

Обезбијеђено је 196 посуда запремине 1,1 метар кубни, 103 посуде запремине 3,2 метра кубна и 15 посуда од пет метара кубних.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, који је јутрос посјетио комунално предузеће "Чистоћа", рекао је новинарима да је додатно набављено око 500 посуда за пилот пројекат селективног раздвајања отпада које ће бити постављене у домаћинствима у насељу Росуље.

Радојичић је навео да је у оквиру предузећа "Чистоћа", које је један од највећих извођача зимске службе, припремљена и зимска служба која званично почиње са радом 15. новембра.

Он је истакао да "Чистоћа" располаже довољном количином механизације, соли за посипање улица и људства. Директор "Чистоће" Александар Бајић рекао је да је то предузеће спремно за почетак рада зимске службе, те да имају 40 возних јединица за одржавање четири градска рејона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана