На сусретима близанаца 60 браће и сестара

klix.ba
На сусретима близанаца 60 браће и сестара

Бањалука - У организацији Удружења породица са четверо и више дјеце у Бањој Луци је десети пут одржано дружење близанаца, које је окупило око тридесет парова.

Наташа Пајић каже да је бити мајка близанаца велика срећа, али и велика одговорност.


"Сада је то већ мања одговорност јер су мало одрасли, али док су били мали није било лако. Захваљујући помоћи родитеља мог мужа и мојих изгурали смо некако, дјечаци су сад порасли, али кад се вратим у тај период, све је тако брзо прошло. И наравно, кад год би један заплакао одмах би се јавио други, али били су добре бебе", поносна је Наташа.

Предсједник удружења "4+" Јован Радовановић каже да је циљ манифестације промовисање наталитета и подстицање рађања и да је одржавање ових сусрета заправо потекло на иницијативу новинара.

"Ми смо, вјеровали или не, ту идеју добили од вашег колеге новинара и она је, као што видите, постала традиционална. Суштина је да се укаже на то да су дјеца велико богатство и да без њих нема наставка живота. Покушавамо да породицу ставимо на прво мјесто које јој и припада", нагласио је Радовановић.

Начелница Одјељења за друштвене дјелатности града Бањалука Наталија Тривић је рекла да град ради на унапређењу пронаталитетне политике, која се односи и на вишечлане породице.

"И ове године из буџета града су издвојена средства за вјештачку оплодњу која ће моћи да добију сви брачни парови који су се пријавили, а испуњавају тражене услове", навела је Тривић.

Ове године град је за потребе финансирања вјештачке оплодње предвидио 107.000 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана