Заживио једносмјерни саобраћај у центру Бањалуке (ВИДЕО)

ГС
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА – Од данас је на снази нови режим саобраћаја у центру Бањалуке.

Екипа "Гласа Српске" је обишла једносмјерну саобраћајницу која је јуче пуштена у рада и на лицу мјеста се увјерила како функционише саобраћај у њој.

Радници су током викенда обиљежавали главну улицу у центру града од Владе Републике Српске до Народног позоришта и она сада изгледа потпуно другачије, са новом сигнализацијом и тракама за бицикле, аутобусе и таксије.

Једносмјерни саобраћај грађанима ће донијети више од четири километра потпуно нових бициклистичких стаза у граду, посебне саобраћајне траке за јавни пријевоз и таксисте те нове кружне раскрснице.

Након успоставе једносмјерног режима саобраћаја, аутобуси ће саобраћати из смјера сјевера Улицом краља Петра И Карађорђевића од Улице олимпијскких побједника (зграда Владе Републике Српске) до Булевара цара Душана (зграда Екватора), навели су раније из управе града. 

Аутобуси ће користити аутобуско стајалиште "Позориште" – код зграде Натродне скупштине Републике Српске и "Центар – Пошта",  а  у супротном смјеру аутобуси ће се кретати од Булевара цара Душана улицама Книнска, Видовданска, Првог Крајишког корпуса, десно Улицом олимпијских побједника (Калван) лијево у Улицу Др Младена Стојановића, и том приликом ће се користити нова аутобуска стајалишта у Книнској улици "Центар – Парк Петар Кочић"  и стајалиште "Скупштина" – ово се углавном односи на градске линије.

Приградске линије које су до сада саобраћале Книнском и Видовданском улицом ка новој аутобуској станици  и користиле аутобуско стајалиште "Центар Видовданска", сада ће у смјеру ка станици саобраћати истим улицама и користити стајалиште Центар – Парк "Петар Кочић" у Книнској улици, а за смјер од станице, из Улице краља Петра ИИ аутобуси се преусмјеравају лијево у Улицу олимпијских побједника па десно Улицом краља Петра И Карађорђевића до зграде Екватора и даље постојећом трасом, и том приликом ће користити аутобуско стајалиште "Центар – Пошта".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана