На сједници скупштинског Колегијума усвојено свих 46 тачака дневног реда

С. Б.
Foto: Сара Бојанић

БАЊАЛУКА - На наставку сједнице Колегијума Скупштине града усвојено је свих 46 тачака дневног реда, те је одлучено да ће шеснаеста сједница Скупштине града Бањалука бити одржана у уторак 19. јула са почетком у девет часова.

На наредној сједници Скупштине града одборници ће расправљати о топловодној мрежи у граду, питању нерадне недјеље, питању јавног градског превоза, те о великом броју регулационих планова. Предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић казао је да је данашњи Колегијум завршен у рекордном року.

- Приједлог скидања тачака није прошао. Гласање је било једногласно и свих 46 тачака ће се наћи на редовној сједници скупштине града - казао је Илић.

Нагласио је да ће надолазећа сједница бити посљедња сједница до октобра. Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је да је претходне ноћи са својим сарадницима припремао стратегију како би адеквадно одреаговали на некоректно понашање скупштинске већине.

- Већ мјесецима скупштинска већина одбија усвајање тачака дневног реда које би Бањалуци донијеле приходе. Ово данас можемо сматрати побједом али и даље је све неизвјесно, јер комисија може мимо очију јавности ипак одбити тачке дневног реда - казао је Станивуковић.

Нагласио је да је ова сједница стратешки важна, јер су ови пројекти од великог значаја за Бањалуку.

- Усвојене тачке дневног реда Бањалуци ће довести приходе од 11 милиона. Иако смо превазишли прву препреку у виду колегијума и даље морамо чекати одлуку комисије - нагласио је Станивуковић

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана