На седам линија најбројнији путници

В. П.
На седам линија најбројнији путници

Бањалука - Од укупно 23 линије градског превоза на седам се превози највише путника, рекли су у Одсјеку за саобраћај.

Додали да је ријеч о линијама: 13 Лазарево - Обилићево, број 1 Мађир - Ортопедија - Нова болница, 13П Обилићево, Крфска улица - Петрићевац, 14 Старчевица - Центар - Старчевица, 6 Аутобуска станица - Лауш - Сарачица, 13А Центар - Залужани и 10 Аутобуска станица - Обилићево.

- Стање у јавном превозу се прати свакодневно и праве се анализе да би било утврђено да ли су задовољене потребе грађана, те да се у случају потребе ураде корекције постојећих полазака или уведу нови - рекли су у овом одсјеку.

Додали су да су са тим циљем претходних дана бројали путнике на градским линијама број 8, 12, 13Б и 20, те на приградским за Дурале, Градину, Рамиће и Леденице.

- У току је обрада података након чега ћемо знати да ли ће бити потребне корекције - рекли су у овом одсјеку.

Систем јавног превоза путника на подручју града је веома велики и сложен, аутобуси мјесечно пређу око 670.000 километара, односно осам милиона километара на годишњем нивоу.

Састоји се од 23 линије градског превоза, укупне дужине 212,24 километара и 34 линије приградског превоза, укупне дужине 788,70 километара, подијељене у пет група. У току једног радног дана реализује се око 2.300 полазака у оба смјера, са око 100 аутобуса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана