На прољеће на Мањачи почиње градња азила за псе

Срна
На прољеће на Мањачи почиње градња азила за псе

БАЊАЛУКА - На прољеће би требало да почње градња новог азила за псе на Мањачи, а процијењена вриједност износи 130.000 КМ, саопштено је из Градске управе Бањалука.

У току је јавна набавка за избор извођача радова, а, према пројекту, будући азил простираће се на 20.000 метара квадратних, на локалитету Развојно-едукативног центра "Мањача". 

Из Одјељења за комуналне послове, које води овај пројекат заједно са Центром за развој пољопривреде и села, истакли су да је првом фазом изградње предвиђено да се објекат опреми свом потребном инфраструктуром која подразумијева ограду, струју, воду, одводе, приступни пут, паркинг, звучну изолацију од насељеног дијела, те бетонирани, пјешчани и травнати дио. 

Из ресорног одјељења су појаснили да је у првој фази предвиђено постављање ограде са улазним капијама, те довођење у функцију једног објекта који би служио за смјештај паса. 

"У сљедећој фази изградње, биће саниран још један објекат. Овај објекат служиће за складиштење хране, али и за карантин, гдје ће пси бити прегледани прије смјештања. Унутар објекта предвиђено је смјештање паса у боксове како би се разврстали по пасминама и величинама", навели су из ресорног одјељења. 

Садашњи азил налази се у насељу Рамићи и својевремено је изграђен као привремено рјешење, због чега је одлучено да се на прихватљивијој локацији гради нови објекат као трајно рјешење

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана