На прољеће исцртавање хоризонталне сигнализације

М. В.
На прољеће исцртавање хоризонталне сигнализације

БАЊАЛУКА - Покренуте су процедуре како би се, по завршетку зимске сезоне, приступило обнови хоризонталне саобраћајне сигнализације на територији Бањалуке, саопштено је из Одјељења за саобраћај и путеве

- Јавна набавка је у току, а по окончању тендерских процедура приступиће се исцртавању на градским саобраћајницама и локалним путевима. Имајући у виду да је одржавање појединих саобраћајница на подручју града, попут источног и западног транзита и Карађорђеве улице у надлежности “Путева РС”, град ће упознати то предузеће с градским планом обнове хоризонталне саобраћајне сигнализације те предложити да се ускладе и синхронизују ове активности, а све са циљем побољшања квалитета и задовољства корисника, као и унапређења безбједности саобраћаја - кажу из одјељења.

И ове године планирано је да се на појединим локацијама, као што су зоне школа те зоне с већим бројем учесника у саобраћају, за обиљежавање хоризонталне сигнализације примијени двокомпонентна хладна пластика, како би се обезбиједила трајност ознака. Напомињу да ће се бити обиљежене бициклистичке стазе и прелази са циљем повећања безбједности, јер је доласком љепшег времена повећан и број бициклиста.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана