На помолу обнова игралишта у Лоркином насељу

Вања Жарковић
Foto: Глас Српске

Дуго очекивана обнова дотрајалог игралишта у Лоркином насељу коначно је на помолу, доносећи радост малишанима и олакшање њиховим родитељима.

Деценијама омиљено мјесто многих генерација, које је већ дуже вријеме небезбједно за игру,  ускоро би требало да добије нови сјај и модерне справе. Из Градске управе су препознали потребу за интервенцијом те су за “Глас Српске” истакли да је у току јавна набавка за избор извођача радова, након чега ће почети санација игралишта. 

- Осим у Лоркином насељу, планирана је реконструкција и осталих игралишта у улицама Царице Милице, Срђе Злопоглеђе, Саве Љубоје, Тараса Шевченка, али и игралишта у насељима Борик и Центар - истакли су из Одјељења за комуналне послове.

Подсјетили су да је ове године већ обновљено неколико игралишта у граду.

- У току је и изградња неколико нових игралишта, попут оних у насељима Чесма и Росуље, гдје се радови приводе крају - истакли су из одјељења.

A wooden swing set in a parkDescription automatically generated

Да је игралишту у Лоркином насељу потребна хитна санација, сматрају родитељи који свакодневно овдје доводе дјецу. Кажу да су поломљене љуљашке и клацкалице, те оронуле кућице за тобогане постале свједоци времена које је давно прошло.

- Надамо се да се неће одужити процедура у вези са обновом и да ће наша дјеца овог љета осјетити чари новог игралишта. Из дрвене кућице на тобогану су до прије пар дана вирили ексери. Ручке на коњићима су одавно отпале. Једина љуљашка за бебе је потпуно уништена, а од клацкалице је остало само постоље. Такође, љуљашке за старију дјецу нису у употреби - казала је Ања Поповић која са дјецом посјећује ово игралиште.

Њене комшије су сагласне да је игралиште у Лоркином насељу више од мјеста за игру. То је зелена оаза усред града, гдје се окупљају и дјеца из околних насеља. 

- Осим играња, овдје организујемо разне активности, као што су пикници, маскенбали, али и прославе рођендана. Са нестрпљењем чекамо радове који ће омогућити малишанима да уживају у безбједној игри на новим справама - рекла је Драгана К., мајка основца и трогодишње дјевојчице.

A wooden structure with a ladderDescription automatically generated

Она је истакла да дјечји мобилијар годинама није обнављан. 

- Комшије су поправљале дотрајале справе колико су могле, али више се не могу ни поправити. Неопходна је замјена - истакла је она.

Паприковац

Из Одјељења за комуналне послове су истакли да ће ускоро почети изградња дјечјег игралишта у насељу Паприковац, на углу улица Војвођанска и Ранка Шипке.

- Расписан је тендер за избор извођача радова - истакли су из одјељења.

Тако ће најмлађи суграђани добити уређен кутак за игру са љуљашкама, клацкалицама, њихалицама, тобоганима...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана