На подручју Бањалуке завршени радови вриједни око 343.000 км

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Завршена је реконструкција раскрснице магистралног пута М4, дионица Ивањска-Шарговац и локалног пута Залужани-Драгочај у бањалучком насељу Рамићи/Драгочај, чија је вриједност 342.994 КМ са ПДВ-ом, а коју је у цјелости финансирало предузеће "Путеви Републике Српске".

Радови су завршени у складу са пројектном документацијом коју је урадио град Бањалука.

Радови на овој раскрсници подразумијевали су да саобраћај у њој буде регулисан семафорима, двије аутобуске станице су измјештене из раскрснице и урађена су двије нове са надстрешницама на адекватној локацији, те су урађени тротоари ширине 1,50 метара и банкине од једног метра.

У оквиру радова урађене су и искључне траке за лијево скретање, локални путеви који се прикључују на магистралну саобраћајницу уздигнути су у ниво магистрале и урађена је расвјета у зони раскрснице, саопштено је из "Путева Републике Српске".

На локалној саобраћајници и дијеловима тротоара према основној школи у Драгочају преостало је да се локална саобраћајница уклопи у магистрални пут, али тек након што град Бањалука ријеши имовинско-правне односе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана