На Петрићевцу почиње изградња вртића и мјесне заједнице

Александар Стојановић
На Петрићевцу почиње изградња вртића и мјесне заједнице

Бањалука - Назире се крај вишегодишњим мукама мјештана Петрићевца са недостатком вртића и простора за мјесну заједницу јер ће наредних дана бити расписан тендер за изградњу ових установа у оквиру вишенамјенског објекта.

Изградња вишенамјенског објекта у оквиру којег ће бити и вртић, како су истакли из Центра за предшколско васпитање и образовање, пуно ће значити за мјештане Петрићевца.

- Будући вртић ће имати капацитет за смјештај стотину дјеце и много ће значити родитељима и малишанима овог насеља - рекли су из центра.

Мајка двоје дјеце из ове мјесне заједнице Маја Мајсторовић истакла је да је срећна што ће вишедеценијски проблем недостатка обданишта бити коначно ријешен.

- Старије дијете није имало гдје да иде у вртић, па смо супруг и ја морали да плаћамо тету која је чувала сина. Кћеркица је већ тог узраста и надам се да ћемо је  уписати у нови вртић овдје на Петрићевцу - рекла је Мајсторовићева.

Истовремено, приведена је крају изградња првог дијела вишенамјенског објекта на Петрићевцу, односно просторија амбуланте. Постављене су водоводне и електроинсталације, монтирана столарија те обављени унутрашњи и фасадерски радови.

- Тиме је приведена крају прва фаза изградње вишенамјенског објекта - навели су из Одјељења за комуналне послове.

И овај пројекат се одвија у оквиру инвестиционог циклуса “Бањалука се гради”.

- Амбуланта, у чију је изградњу град уложио 210.000 КМ, вртић и мјесна заједница налазиће се под једним кровом, а функционално ће бити раздвојени и независни, односно сваки с издвојеним улазом и припадајућим простором - закључили су из одјељења.

Помоћ Србије

Град је конкурисао за донаторска средства код Владе Републике Србије, која је за овај пројекат на Петрићевцу обезбиједила додатних 800.000 евра. Конзул Србије у Бањалуци Владимир Николић раније је казао да се помоћ Србије види на конкретним дјелима.

- Србија је у посљедње вријеме дала више од 30 милиона евра за подршку локалним заједницама у РС - истакао је Николић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана