На Паприковцу планирана изградња модерне школе за 450 ученика

Срна
На Паприковцу планирана изградња модерне школе за 450 ученика

БАЊАЛУКА - Изградња савременог школског објекта за 450 ученика, фискултурне сале, школског дворишта и игралишта, те зелених површина предвиђено је идејним рјешењем за изградњу школе у бањалучком насељу Паприковац, речено је данас на презентацији овог рјешења.

Презентацији су присуствовали предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, министар просвјете и културе Наталија Тривић, као и представници Мјесне заједнице Паприковац и бањалучких образовних установа.

Након презентације, Цвијановићева и Тривићева посјетиће локацију гдје би школа требало да буде саграђена.

Ученици који припадају мјесној заједници Паприковац тренутно се школују у основним школама "Свети Сава", "Иво Андрић", "Милош Црњански" и "Георги Стојков Раковски".

Приједлог Пројектног задатка идејног рјешења за изградњу школе припремили су Републичка дирекција за обнову и изградњу у складу са уредбом о педагошким стандардима и нормативима за основно васпитање и образовање.

Деветоразредна основна школа у мјесној заједници Паприковац планирана је за 450 ученика који би били распоређени у двије смјене, а очекивана грађевинска површина је 6.600 метара квадратних.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана