На Мањачи почела изградња новог азила за напуштене псе

Srna
На Мањачи почела изградња новог азила за напуштене псе

БАЊАЛУКА - На локалитету Развојно-едукативног центра "Мањача" данас је почела градња новог азила за псе у вриједности око 110.000 КМ који би требало да буде у функцији током љета.

Циљ је да ово буде трајно рјешење за смјештај напуштених паса.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, који је присуствовао почетку изградње, рекао је новинарима да се градска администрација одлучила за градњу новог азила због недовољних и неусловних капацитета постојећег смјештаја за кућне љубимце и напуштене псе у Рамићима.

"На Мањачи преуређујемо објекте. У новом азилу биће омогућен смјештај за 120 паса. Сусједни објекат треба да служи за наставак градње и додатни простор за карантин и складиште", навео је Радојичић, који очекује да у току овог љета објекат буде у функцији.

Он је рекао да је вриједност радова око 110.000 КМ, те да је извођач фирма "Врт, дизајн и тренд", која је изабрана у складу са јавним набавкама.

Радојичић је додао да ће у Бањалуци бити изграђен и нови парк за псе.

Директор Центра за развој пољопривреда и села Драшко Илић рекао је да Центар овај пројекат реализује заједно са градским Одјељењем за комуналне послове.

Илић је навео да је недавно на овом локалитету у функцију стављено и сточно гробље.

Он је додао да уколико на газдинствима угину животиње грађани могу позвати Центар, који је опремљен транспортним возилом и реагује веома брзо.

Радојичић је данас на Мањачи посјетио и мјесто уређења некадашњих "војних" језера, који се убрзано трансформишу у рекреативни и излетнички центар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана