На Колегијуму Скупштине града без договора о заказивању ванредне сједнице

Јелена Танацковић
Foto: Ј.Т.

БАЊАЛУКА- На данашњој сједници Колегијума Скупштине града Бањалука није заказана ванредна сједница о именовању кадрова у јавним установама града, што је предлагао Клуба одборника СНСД-а .

Клуб одборника СНСД-a у Скупштини града Бањалука тражио је да буде одржана ванредна сједница јер су са засједања Скупштине града у петак повучене тачке дневног реда које се односе на именовање чланова управних одбора више установа. Ове одлуке су повучене на захтјев градоначелника Драшка Станивуковића. 

Пет јавних установа које су без управних одбора су Центар за предшколско васпитање и образовање, Центар за социјални рад, Дом здравља, Градска развојна агенција, те Бански двор -Културни центар.

Предсједник Скупштине града Младен Илић рекао је да нису нашли заједнички консензус који се тиче пословника сједнице.

- Директори су тражили да се одржи сједница како би се ријешио проблем функционисања ових установа. Ја ћу са директорима разговарти лично о овој проблематици - казао је Илић.

Поред тачке управних одбора, било је тема и тренутна ситуација у Дому " Рада Врањешевић".

- Није искључено да ће у наредној недјељи бити и организована сједница која ће бити затворена за јавност - рекао је Илић.

На тему пословне зоне у Рамићима додао је да су озбиљна политичка питања која се баве овом темом и да то није питање Градске Скупштине. Градоначелник Драшко Станивуковић рекао је да је процијњена вриједност пословне зоне у Рамићима 5,9 милиона КМ .

- Циљ Бањалуке су нова радна мјеста и то је суштина. Не видим проблем о јавној лицитацији и да се треба пријавити ко хоће - рекао је Станивуковић. Додао је да именовање управних одбора не воде квалификовани људи који су били представљени од стране Комисије, већ да би били политички задовољени.

- Постављени су људи без икаквог дигнититета, треба се поштовати статут. Комисија није урадила свој посао, она хоће да ветеринара стави као директора Дома здравља - рекао је Станивуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана