На јесен нови рекреативни садржаји у насељу Симе Матавуља

Srna
На јесен нови рекреативни садржаји у насељу Симе Матавуља

БАЊАЛУКА - У бањалучком насељу Симе Матавуља рекреативци би већ на јесен требало да добију нове садржаје, а власници паса уређен простор за игру својих љубимаца, у оквиру пројекта вриједног више од 200.000 КМ, речено је Срни у градском Одјељењу за комуналне послове. За реализацију ових пројеката у току је поступак избора извођача радова, а између стамбених зграда и транзита предвиђена је градња трим стазе, терена за баскет и терена за боћање.

 

"Постојећи фудбалски и терен за одбојку у том насељу биће обновљени", навели су из ресорног одјељења.

У насељу Симе Матавуља, осим спортских терена, биће саграђен парк за псе, што би, уз парк на Бањалучком пољу, био други уређен простор у Бањалуци за кућне љубимце.

"Разумијемо потребу суграђана да своје љубимце изведу на неко уређено мјесто и зато се настоји радити и на том пољу", истакли су у ресорном одјељењу.

У овом насељу већ постоји дјечије игралиште које се редовно одржава, као и теретана на отвореном.

"И ове активности изводе се у оквиру настојања да се широм града изгради што више рекреативних садржаја. Тако су у посљедње вријеме, овакви слични пројекти већ реализовани у подножју насеља Страчевица, гдје су саграђене трим стаза и теретана на отвореном", подсјетили су из Одјељења.

Трим стазе саграђене су и у Парку "Младен Стојановић", на Бањ брду и уз обалу ријеке Врбаса, од моста Венеција до Ребровачког моста.

Нове теретане у природи добили су становници бањалучкох мјесних заједница Лазарево, Чесма и Обилићево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана