На игралишту у Лоркином насељу ексери вире из кућице за тобоган! (ФОТО)

Вања Жарковић
На игралишту у Лоркином насељу ексери вире из кућице за тобоган! (ФОТО)

Мјештани Лоркиног, али и околних насеља, жале се да дотрајало игралиште већ извјесно вријеме није безбједно за игру малишана који ту долазе у великом броју.

Поломљене клацкалице и љуљашке, оронули тобогани брину родитеље који истичу да њихова дјеца немају у близини друго мјесто за игру.

- Игралишту је неопходна хитна санација. Из дрвене кућице на тобогану на коју се малишани радо пентрају вире ексери, а даске су отпале. Једина љуљашка за бебе је потпуно уништена, а од клацкалице је остало само постоље. Ручке на коњићима су отпале. Чак и справе које наизглед дјелују очувано, нису безбједне, а неопходно је и поправити клупе, обновити прилазне стазе - казала је Ивана Марић коју смо на игралишту затекли са двоје дјеце.

Она је истакла да игралиште врви од малишана те да су родитељи стално на опрезу.

- Дјечији мобилијар се троши и мора да се замијени у неком тренутку. Међутим, овдје ништа годинама није рађено. Комшије су поправљале дотрајале справе колико су могле, али више се не може ни поправити. Неопходна је замјена - истакла је она.

A child climbing a wooden structureDescription automatically generated

Становници овог дијела града надају се да ће надлежни из Градске управе имати слуха за њихове проблеме и да ће игралиште бити санирано прије него што се неко дијете повриједи.

Подсјетимо, из Градске управе су средином марта саопштили да је у плану обнова осам игралишта на подручју града, између осталих и у Лоркином, односно насељу Петра Прерадовића.

Из Одјељења за комуналне послове саопштили су да ће се ове године у новом руху наћи још неколико игралишта на подручју града.

- Фокус је на реконструкцији постојећих игралишта у оним насељима гдје су дотрајала - навели су из овог одјељења.

Како су истакли, у плану је реконструкција игралишта у улицама: Царице Милице, Срђе Злопоглеђе, Саве Љубоје, Тараса Шевченка, али и игралишта у Лоркином насељу те насељима Борик и Центар.

- Такође, планирана је изградња новог игралишта и парка поред санираног старог моста у Трапистима - казали су у ресорном одјељењу.

Из одјељења су подсјетили да је у посљедње три године изграђено 16 нових игралишта, како у градским, тако и у приградским и сеоским насељима.

A broken swing in a parkDescription automatically generated

 

 

 

 

 

 

Мјештанин Иван В. каже да је тужно што дјеца надомак центра града немају адекватно мјесто на игру.

- У насељу имамо чак три мања игралишта, али ниједно није уређено. Док се по цијелом граду обнављају игралишта, на нас су изгледа заборавили - истакао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана