МЗ Дебељаци: Отпадне воде угрожавају домаћинства

Срна
МЗ Дебељаци: Отпадне воде угрожавају домаћинства

БАЊАЛУКА - Предсједник Савјета мјесне заједнице Дебељаци Драган Кавић рекао је да се мјештани овог насеља, које се налази свега пет километара од центра града, свакодневно суочавају са бројним проблемима због непостојања канализационог система те да се отпадне воде слијевају низ улице и угрожавају домаћинства.

Нагласио је да је насеље огромно и да је велика потрошња, као и да сливови вода са околних брда пуне канале уз улице и узрокују неподношљив мирис.

- Канализације има до краја улице Тешана Подруговића, али је и то спорно како функционише. Када прођете улицама, осјети се неугодан мирис. Не знам како људи уопште живе овдје - рекао је Кавић.

Он је истакао да је Савјет МЗ Дебељаци упутио допис Градској управи да приоритет буде изградња канализације од 300 метара од улице Тешана Подруговића до основне школе. Додао је да се мјештани суочавају и са уништеним шахтовима у улицама Арчибалда Рајса и Браће Кавића, који су попуцали јер преко њих пролазе камиони који довозе материјал за изградњу нове дионице пута између Врбање и Дебељака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана