Mozzart уручио донацију бањалучком Црвеном крсту

PR
Mozzart уручио донацију бањалучком Црвеном крсту

Бањалука - Представници компаније Mozzart данас су уручили донацију вриједну 1.500 еура градској организацији Црвеног крста из Бањалуке и усрећили 435 корисника јавне кухиње којима је оброк који добијају на тај начин нерјетко и једини у току дана.

Црвени крст Бањалука ове године обиљежава 105. годишњицу постојања и дјеловања. Своју мисију „ублажавања људске патње, када год је то могуће и колико год је то могуће", Црвени крст је спроводио кроз различите друштвене прилике, док су у бројним акцијама и активностима учествовале многе генерације Бањалучана, стварајући хуманије и солидарније друштво. У овом тренутку, Црвени крст у својој кухињи припрема 435 топлих оброка сваки дан осим недјеље за социјално угрожено бањалучко становништво.

„Град Бањалука издваја средства за припрему оброка, али у задњих пет година износ који се издваја је у истом износу, па се ни норматив јела не може битно мијењати. Реално постоји много више потреба, али нажалост средства не дозвољавају више. Имамо много проблема са набавком опреме потребне за рад у јавној кухињи. Доста тога је обновљено путем донација, али још увијек постоји потреба за одређеном опремом. Драго нам је да је Mozzart д.о.о. Бањалука једна од компанија која је препознала наш рад и потребе да помогну нашим суграђанима којима је то можда једини оброк у току дана", рекла је секретар Црвеног крста Жељкица Илић.

Компанија Mozzart друштвено одговорном пословању приступа комплексно, кроз више паралелних и једнако важних праваца дјеловања придржавајући се највиших етичких стандарда, кроз заштиту животне средине, обезбјеђивање сигурног и здравог радног окружења за све запослене, инвестирање у пројекте и људе који доприносе развоју друштва, пружање материјалне и сваке друге помоћи онима којима је најпотребнија.

„Компанија Mozzart има богату традицију хуманитарног ангажовања и друштвено одговорног пословања. Стварање квалитетнијих услова за живот јесте један од најбољих начина да се допринесе заједници. Из истих разлога са задовољством смо дио ове хумане акције гдје смо обезбједили новчана средства за потребе набавке намирница и кухињске опреме јавне кухиње Црвеног крста", рекла је представница компаније Mozzart Тамара Кантар.

С овом акцијом брига Компаније Mozzart о друштву се не завршава, већ ће се овај тренд наставити и у будућности у циљу стварања здравог животно окружење како за нас тако и за будуће генерације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана