Mozzart подржао борце Кунг фу Wu shu клуба „Лотос“

ГС
Foto: Mozzart

У бањалучком клубу „Лотос“ древну кинеску борилачку вјештину Kung fu Wu shu тренирају дуже од двије деценије. За то вријеме успјели су да остваре бројне успјехе, а за највећи је заслужан њихов тренер Драган Ђумић Lee који је 2001. године у САД постао свјетски првак у дисциплини chi shou.

Сада техникама овог борилачког спорта учи око 50 млађих чланова клуба. Како би им помогао да дођу до нових титула, регионални лидер у приређивању игара на срећу им је донирао спортску опрему.

-Хвала компанији Mozzart на донацији нових мајица и тренерки. Много нам значи што сада имамо исту опрему и сви изгледамо као један тим. Веома смо захвални у на овом лијепом гесту и надамо се да ћемо и у будућности наставити међусобно да се подржавамо- каже тренер и генерални секретар клуба „Лотос“Драган Ђумић.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Све је почело 1997. године када су окупили мању екипу ентузијаста који су Кунг фу завољели гледајући мајсторство Џекија Чена у чувеним филмовима. Три године касније и званично су основали клуб у којем су на почетку практиковали само ратнички wing chun стил. Од 2009. године тренер редовно одлази у Кину гдје је савладао још неколико стилова које преноси члановима клуба у Бањалуци.

Иако постоји вјеровање да су борилачки спортови махом резервисани за мушкарце, у овом клубу су равноправно заступљене жене. Кључ је у техници овог спорта гдје се користи сила противника да би се одбранили, а не само сирова снага. Зато и не чуди чињеница да у овом клубу тренирају и дјеца већ од пете године живота.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кунг фу је технички супериоран и веома захтјеван спорт који тражи посвећеност. Управо та особина краси чланове „Лотоса“ који су на такмичењима широм БиХ изњендрили неколико првака. Добре резултате у техници tai chi забиљежили су и у Ирану, САД-у, Тајвану, а понајвише у Кини из које потиче ова древна вјештина. Ипак, признају да Кинезима могу да парирају у катама, али не и у борбама у којима су источњаци бројчано и технички надмоћни.

А одласци на такмичења не би били могући без домаћинског управљања клубом, који се махом финансира од чланарина, али ни подршке љубитеља спорта попут Mozzarta.

-Пружамо подршку свим посвећеним спортистима, без обзира на то којим се спортом баве. Посебно нам је драго што смо донацију упутили и Кунг фу Wu shu клубу јер је тај спорт мање заступљен код нас у односу на остале, а вјерујемо да има добру перспективу и шансу за развој- каже руководилац Дирекције корпоративних послова Mozzarta Селма Салкановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана