“Мозаику пријатељства” свакодневно стижу донације: Олакшана припрема празничне трпезе

Јелена Танацковић
“Мозаику пријатељства” свакодневно стижу донације: Олакшана припрема празничне трпезе

БАЊАЛУКА - Да је хуманост и спремност да се помогне најугроженијима одлика младих људи показали су студенти Филолошког факултета, са Одсјека за германистику, који су дошли на идеју да споје угодно и корисно и тако уљепшају дане корисницима Јавне кухиње “Оброк љубави”.

Студенти Њемачког језика и књижевности организовали су се и скупили 150 КМ, које су поклонили овој јавној кухињи, у којој се свакодневно храни неколико стотина Бањолучана.

Мирослав Субашић, предсједник Хуманитарног удружења “Мозаик пријатељства”, у чијем је саставу ова јавна кухиња, рекао је за “Глас Српске” да је поносан и срећан, јер су ови млади људи показали хуманост упркос тешким и неизвјесним временима.

- Њихова идеја била је да споје пријатељство и солидарност што су успјешно и реализовали. На тај начин помогли су нам да оброци буду пуни љубави. Поносан сам на младе људе који су показали да не гледају само на себе, јер је данашње вријеме тешко - казао је Субашић.

Истакао је да празнично расположење у многима пробуди жељу да помогну суграђанима, који су у стању социјалне потребе.

- Празници нас пробуде, више се говори о хуманитарним акцијама у ово доба године. Вјерујем да такве приче подстакну да се размишља о људима и дјеци који немају основне услове за живот - рекао је Субашић.  

Додао је да “Мозаик пријатељства” ове године планира да у јавној кухињи припреми новогодишњи и божићни свечани ручак и тако уљепша празнике свима који то нису у могућности себи приуштити.

- Вјеровао сам да ћемо успјети да уз помоћ добрих људи остваримо првобитну замисао и направимо седам свечаних ручака - рекао је Субашић.

Додао је да су подијелили пакетиће дјеци за никољданске празнике, као и за католички Божић.

- Ово је веома лијепа прича коју ћемо наставити и за Нову годину. Организоваћемо прославу Нове године за старије особе, али и за остале кориснике јавне кухиње. Након тога слиједи прослава Божића и Нове године по јулијанском календару - казао је Субашић.

Додао је како је веома захвалан Градској управи на помоћи, али и суграђанима који свакодневно доносе храну.

Вртићи

“Мозаик пријатељства” јуче су посјетили малишани из вртића “Лилипут” и “Анђео”.

- Уз великодушну донацију слаткиша тим нашег удружења добио је најслађу и највреднију честитку од наших малих принцеза и принчева из вртића “Лилипут”, док су нам мали анђели и њихове тете из вртића “Анђео” уљепшали не само дан, мјесец, већ и цијелу годину - поручили су из “Мозаика пријатељства”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана