“Мозаику пријатељства” потребна подршка добрих људи: Да божићна радост стигне и до угрожених

А. Т.
“Мозаику пријатељства” потребна подршка добрих људи: Да божићна радост стигне и до угрожених

БАЊАЛУКА - “Мозаик пријатељства” наставља да увесељава своје кориснике и планира да организује свечани божићни ручак како би и најугроженији грађани осјетили радост овог празника.

- Рибари су обезбиједили 150 килограма рибе за наше кориснике, али смо тренутно ускраћени за фаширано месо, па нам је потребна подршка добрих људи. Најбоље би било да то буде јунеће месо, како би корисници свих националности могли да га конзумирају, а уз то су нам потребни и купус, рижа као и пилеће месо - рекао је секретар Удружења грађана “Мозаик пријатељства” Мирослав Субашић.

Чланови овог удружења су у својој хуманој мисији имали велику подршку суграђана, па су успјели да поводом новогодишњих празника припреме свечани ручак за 700 угрожених, али и да обрадују малишане пакетићима. Субашић је потврдио да су оброке дијелили свим корисницима јавне кухиње овог удружења.

- Корисницима смо подијелили око 700 пакета основних животних намирница, те око 300 новогодишњих пакетића за најмлађе - казао је Субашић.

Додао је да им је једног дана нестало колача и да су то објавили на свом “Фејсбук” профилу те да су брзом реакцијом суграђана имали довољне залихе колача.

- У овим богатим празничним оброцима наши корисници су добијали и рибу и месо, разне прилоге, као што су кромпир, рижа, махуне, грашак. Поред тога сви су добили и салату те пуну кутију колача - навео је Субашић.

Додао је да су прве празничне оброке направили за Никољдан, када су подијелили око 600 оброка и пакетиће дјеци.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана