"Мозаик пријатељства" води више од 50 својих корисника на море

ГС
Foto: Фејсбук/Мозаик пријатељства

БАЊАЛУКА- Удружење грађана "Мозаик пријатељства" наставља традицију, те и овог љета обезбјеђује одлазак на море за више од 50 корисника њихове јавне кухиње.

Како је казао Мирослав Субашић, предсједник овог удружења, за "Независне", прије 17 година су се заклели да ће ова традиција да живи, те да њихови радници и волонтери неће на одмор одлазити без корисника услуга њиховог удружења.

"Неизмјерно сам срећан што нашим корисницима можемо приуштити одлазак на море, нарочито јер неки од њих то никад нису искусили", казао је Субашић.

Како је додао, сваке године их је све више, а овог августа их иде преко 50, што је, како он каже, највећи број досад.

"Око 25 корисника ће уплатити одређен износ, док остали неће. Њихове и све остале трошкове покривамо донацијама хуманих људи и друштвено одговорних фирми", истиче Субашић.

Према његовим ријечима, иду радници, корисници и волонтери од 15 до 80 година, те како каже, ове године су се спојили младост и старост, те моћ и немоћ.

"Најбитније је да смо тих дивних 10 дана сви заједно, да се дружимо, причамо, дијелимо различита искуства", каже Субашић.

Додаје да је неописив осјећај ово искуство обезбиједити онима који су све уложили у своју дјецу, а сада са 70 година први пут иду на море. 

Како објашњава, на одмору ће им се придружити и радници њихове јавне кухиње "Оброк љубави", који ће потпомоћи прављењем три оброка дневно.

"Организовати овако нешто није једноставно. Потребно је обезбиједити превоз, осигурање, смјештај, а и наравно да се сваки дан једе. Наше вриједне раднице ће се побринути за то, а оне неће морати притом ништа да плате", каже Субашић.

Седамнаести хуманитарни одлазак на море, како каже Субашић, спаја угодно с корисним, а како додаје, воде рачуна и о особама нарушеног здравља, којима овакав одмор много значи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана