“Мозаик пријатељства” покренуо акцију за изградњу куће породици Тубоњић: Хуманитарци желе да Милица добије звјездано небо

Јелена Танацковић
“Мозаик пријатељства” покренуо акцију за изградњу куће породици Тубоњић: Хуманитарци желе да Милица добије звјездано небо

БАЊАЛУКА - Удружење грађана “Мозаик пријатељства” покренуло је још једну хуманитарну акцију за помоћ породици Тубоњић, чија кћерка Милица болује од церебралне парализе и још једног непознатог синдрома.

Предсједник “Мозаика пријатељства” Мирослав Субашић казао је за “Глас Српске” да је ова иницијатива покренута са циљем да малој Милици изграде нову кућу и обезбиједе звјездано небо у њеној соби. Он је позвао све грађане, који су у могућности, да и овај пут искажу емпатију и хуманост.

- Породица Тубоњић, која живи на Мањачи, бије велику битку. Наиме, мала Милица од рођења има церебралну парализу и непознати синдром. Ова дјевојчица и њена породица живи у веома лошим условима. Миличина жеља јесте да добије звјездано небо у својој соби и да коначно сви живе у бољим условима - рекао је Субашић.

Хуманитарни број 1434 активан је од 1. јануара 2022. године, а позивом на њега сви становници Републике Српске могу донирати двије КМ, како би помогли Милици и њеним родитељима да изграде љепши дом.

- Позивом на број 1434 дајете мали допринос акцији, у којој се надам да ћемо успјети сви заједно, да још једном покажемо како смо хумани, као и до сада - казао је Субашић.

Тубоњићи имају још два сина, а како би преживјели сви раде на дневницу. Отац Ћиро, такође, је болестан. Сви имају само једну жељу, да некако Милици обезбиједе пристојан дом.

Субашић је подсјетио да се у празничне дане често понавља изрека “добро се добрим враћа” те да људи који су у стању социјалне потребе не заборављају своје хуманитарце.

- Недавно смо посјетили породицу Ковачевић која је била у веома лошој ситуацији. Њихов син Никола има Волфов синдром. Ми смо били организовали хуманитарну акцију у којој смо помогли да се прикупе средства за њихов бољи живот. Тој породици сада је много олакшан живот. Недавно су донирали храну за јавну кухињу и уз осмијехе су је подијелили с онима који немају - рекао је Субашић.

Додао је да су становници Бањалуке веома хумани, те да су обезбиједили пакетиће за дјецу и храну за празничну трпезу.

- До сада смо подијелили више од 800 новогодишњих пакетића, а највише сам поносан на људе и на град који су и без нашег питања помогли да спремимо оброке пуне љубави - казао је Субашић.

“Хумани” паркинг

Мирослав Субашић подсјетио да је од уплате “хуманог” паркинга новац издвојен за три породице.

- Једна од њих јесте и породица Тубоњић. Немамо увид у расподјелу тих средстава, то је у надлежности града - казао Субашић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана