“Мозаик пријатељства” организује утакмице за помоћ најугроженијима: Турнир на којем побјеђује хуманост јача од короне

Александра Тодоровић
“Мозаик пријатељства” организује утакмице за помоћ најугроженијима: Турнир на којем побјеђује хуманост јача од короне

Удружење “Мозаик пријатељства” позвало је људе добре воље да се пријаве на турнир под називом “Фудбалом до хљеба” како би учешћем у овој хуманој мисији обезбиједили оброке за што већи број угрожених суграђана.

Планирано је да учесници турнира плате котизацију, која износи 100 КМ по тиму, и да на тај начин помогну рад јавне кухиње “Оброк љубави”. Из “Мозаика” напомињу да је рок за пријаву 15. фебруар.

- Хуманитарни турнир у малом фудбалу биће одржан 27. и 28. фебруара у дворани “Борик” са главном мисијом да се промовише спорт и нахране социјално угрожени. Позивамо све људе добре воље да нас подрже како бисмо помогли онима којима је помоћ најпотребнија - рекли су организатори.

Турнир, који се организује шесту годину, овај пут ће бити уприличен другачије него до сада. Организатори истичу да због пандемије вируса корона, неће бити публике, али се надају да то неће утицати на спортски дух учесника, те да ће жеља за хуманошћу бити јача од свих препрека.

- Корона јесте спријечила многе ствари, али ми смо размишљали да је боље наставити са организацијом и на другачији начин, него да гасимо овај важан догађај. Прошле године смо имали публику па је све било много љепше, али због цјелокупне ситуације и рестриктивних мјера ове године ће изостати њихово присуство - рекао је предсједник “Мозаика”, Мирослав Субашић.

Додао је да “Мозаик пријатељства” позива све организације, удружења, предузећа и појединце, који желе да се забаве и помогну суграђанима да пријаве са својим тимом.

- Све ће функционисати на начин да учесници одиграју утакмицу, по шесторица у свакој екипи. Они уплаћују учешће на турниру путем котизације која износи 100 КМ по тиму, а сав новац ће бити уложена у побољшање рада наше кухиње “Оброк љубави” - каже Субашић. Закључио је да их ограничења неће спријечити да организују турнир и да остваре свој циљ, да нахране суграђане и докажу да је Бањалука град спорта и младости.

- Овај догађај је прави погодак јер подржавамо исправне људске вриједности, апелујемо на хуманост и промовишемо спорт - објаснио је Субашић.

Додао је да је изразито поносан на овај турнир који годинама познат по одличном фудбалу, квалитетним екипама, мајсторским фудбалским чаролијама, а све то на крају зачињено хуманошћу и емпатијом.

Сви који желе да се пријаве могу то да учине лично у удружењу “Мозаик пријатељства”, те путем телефона 051/962-832.

Свечани ручак

“Мозаик пријатељства” је током празника организовао свечане ручкове и понудио богате трпезе социјално угроженим грађанима. Они су уприличили новогодишњи, божићни ручак, као и ручак поводом прославе Православне нове године. Малишанима су подијелили око 500 пакетиће како би им увеличали празничну атмосферу и изненадили их са слаткишима и играчкама.

- Наши социјално угрожени суграђани су у јануару празничне дане провели у својим домовима уз свечане ручкове захваљујући хуманим грађанима који су нам излазили у сусрет - казао је Мирослав Субашић.

Ко може да се пријави

- организације

- удружења

- предузећа

- појединци

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана