Мост у Чесми могао би бити готов до јесени

М. В.
Мост у Чесми могао би бити готов до јесени

БАЊАЛУКА - Током изградње моста у насељу Чесма било је одређених изазова када је питању само градилиште, али је процедура завршена и могуће је да мост буде завршен до краја јесени наредне године, казао је градоначелник Драшко Станивуковић.

- Желим да кажем људима који живе у Чесми, Кумсалама и у том дијелу града да је извођач радова гарантовао оно што је изнад наших очекивања, а то је да мост, за који је потребно двије године, постоји могућност да буде завршен до краја јесени наредне године, до октобра или новембра, уколико то дозволе временски услови - рекао је градоначелник.

Додао је како ће након осам-девет година Чесма коначно добити мост.

- Када смо имали састанак са Владом Републике Српске, тада сам рекао да ће град урадити шеталиште од једног до другог моста, али скупштинска већина је то избацила из буџета. Ипак, имамо начин да то урадимо. У овом пројекту нам је кључна сарадња са људима када су у питању имовинско-правни односи - нагласио је он. Како је додао, ако би та сарадња била коректна, реално је да радови крену на љето.

- Ми бисмо урадили канализацију, и то са колекторима, односно пречишћивачима отпадних вода. За изградњу колектора на Врбасу планирамо милион евра - додао је градоначелник.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана