Могућа ванредна сједница Скупштине града

NN
Foto: Arhiva

БАЊАЛУКА - Како би се што прије усвојио ребаланс буџета града, постоји могућност да ће се прије редовне сједнице градског парламента одржати и ванредна.

Иако је редовна сједница Скупштине града заказана за четвртак ове седмице, градоначелник Драшко Станивуковић је истакао његову намјеру да се о ребалансу расправља на ванредној сједници како би град имао довољно времена да новац распореди и утроши.

"Никада није забиљежено да ребаланс усвајате посљедни радни дан у децембру", поручио је градоначелник.

Да би до ванредне сједнице могло доћи потврдио је за "Независне" и Невен Станић, шеф Клуба одборника Уједињене Српске у Скупштини града.

"Градоначелник нас је замолио да одржимо сједницу што раније, а на нама је да спремимо и предложимо амандмане до краја понедељка", казао је Станић.

Како даље објашњава, након улагања амандмана ће се поново сесастати ради проналажења компромиса да би у уторак или сриједу могли одржати ванредну сједницу гдје би потенцијално усвојили ребаланс буџета.

Како додаје, постоји добра воља за усвајање ребаланса, с тим да одборници морају да поштују захтјеве и вољу грађана који су их изабрали.

"Све један одборник има идеје и захтјеве које произилазе из потреба бањалучана. Ако имамо три одборника треба да пропорционално с тим учествујемо у распоредјели буџетских средстава", казао је Станић. 

Како каже, мора им се оставити простора да предложе ствари које су битне њима, односно битне бањалучанима.

Драгослав Топић, шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини града казао је да су поставили низ амандмана на ребаланс и на буџет, који су, према његовим ријечима, разумни.

"Наши услови се односне на пружање помоћи Центру за социјални рад, на социјалну помоћ, усклађивање и увећање плата Центру, те нека текућа одржавања и друга економска питања", казао је Топић за "Независне".

Према његовим ријечима, очекују да ће градоначелник прихватити њихове амандмане, јер је како каже, буџет довољно велик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана